Hokkaido pompoen home

Pompoenen kunnen in kleine hoeveelheden (enkele stuks) steeds gekocht worden, maar van de Hokkaido pompoenen kunnen ook grotere hoeveelheden tot meerdere tonnen geleverd worden. Meer uitleg enprijzen kan je vinden onder verkoop.  De verkoop loopt normaal tot begin januari.  Dit jaar (2010) is de verkoop gestart eind augustus.

We zijn hier in 2007 gestart met de teelt op wat grotere schaal van pompoenen en meer bepaald Hokkaido pompoenen. Hokkaido pompoenen, ook wel Uchiki Kuri of Japanse pompoenen genoemd, zijn de smakelijkste pompoenen om te eten of soep van te maken. De pompoenen zijn uitstekend lange tijd te bewaren. Speciaal is ook dat deze pompoenen met schil gebruikt kunnen worden.
Gemiddeld gewicht van deze pompoenen is 1.2 tot 1.7 kg.

De oogst is dit jaar (2010) bijzonder goed geslaagd.  We hebben veel Hokkaido pompoenen van 2 kg en meer.

Dit jaar (2010) hebben we ook kleinere hoeveelheden van andere soorten pompoenen. Ook hebben we dit jaar een soort gezet die speciaal geschikt is voor Halloween versieringen. Voor meer informatie, klik door in het menu links.

De pompoenen worden worden volledig natuurlijk geteeld, dat wil zeggen dat er geen kunstmest en geen sproeistoffen of andere chemische middelen toegepast werd. Biologische pompoenzaden werden gebruikt.

Naast pompoenen, hebben we in het seizoen ook appels.  

Er wordt ook gekweekt met Bresse kippen en Amerikaanse bronskalkoenen.  Jonge kippen en kalkoenen zijn meestal te koop vanaf juli - augustus tot december - januari.

drie-pompoen.jpg - 59518 Bytes


Home